Jokainen lapsi ansaitsee mahdollisuuden harrastamiseen riippumatta perheensä taloudellisesta tilanteesta. Tältä sivulta löytyy vinkkejä aiheeseen liittyen. Lisää vinkkejä voi kysellä joukkueiden valmentajilta ja joukkueenjohtajilta.

Koripalloharrastuksessa kulut koostuvat lähinnä seuran kausimaksusta, lisenssistä, varusteista sekä peli- ja turnausmatkoista. Joukkueet tekevät erilaisia talkootöitä kattaakseen esimerkiksi turnausmaksuja.

Pakolliset maksut ovat Karkkilan Urheilijoiden kausimaksut (syys- ja kevätkausi erikseen), sekä Koripalloliiton lisenssimaksu (lisenssi kattaa koko kauden). Molemmat määräytyvät pelaajan iän, ei joukkueen mukaan.

Seuran kausimaksuun on mahdollista sopia maksusuunnitelma. Mikäli haluat keskustella mahdollisuudesta maksaa kausimaksun erissä, otathan yhteyttä seuran puheenjohtajaan Hannu Stenholmiin hannu.stenholm(a)live.com.

Koripalloliitolle maksettavien lisenssien hinnoista löytyy lisätietoja Koripalloliiton sivuilta:
Lisenssit

Seuran puolesta pelaajat saavat käyttöönsä peliasut sekä pallot, joten suurin varusteisiin liittyvä menoerä on tossut. Käytettyjä varusteita voi kysellä esim. KaU varustekirppis -facebookryhmässä. Tossut voivat olla sisäliikuntaan tarkoitetut ja harrastajalle kooltaan sopivat.

We Deliver -rahasto

Suomen Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyönä perustettu We Deliver -rahasto tarjoaa tukea harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Tukea voi hakea esimerkiksi seuran kausimaksuihin, uusien korisvarusteiden hankkimiseen tai pelaajan turnausmatkoihin sekä harjoitusleirien kustannuksiin. Tuki on haettavissa kaksi kertaa vuodessa, elo-syyskuussa ja tammi-helmikuussa.

Lisätietoja: Basket.fi WeDeliver -rahasto

Täydentävä toimeentulotuki

Täydentävää toimeentulotukea lasten harrastusmenoihin voi hakea joko suoraan sosiaalitoimesta tai Kelan kautta samalla hakemuksella, jolla haetaan perustoimeentulotukea. Tällöin Kela voi pyynnöstä välittää hakemuksesi kotikuntasi sosiaalitoimeen. Täydentävää toimeentulotukea voidaan myöntää vain, mikäli perustoimeentulotukea on myönnetty.

Lisätietoja: Toimeentulotuki

Karkkilan seurakunnan diakoniatyö

Karkkilan seurakunnan diakoniatyöllä on käytössään rahaa, jolla voidaan tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastusmenoja. Raha on osa haastekampanjaa, jossa Karkkilan kaupunginvaltuutetut on haastettu lahjoittamaan kokouspalkkionsa vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseksi.

Diakoniatyön kautta voidaan hakea myös Tukikummit-avustusta sekä avustusta Sipilä säätiöltä. Tukikummit-avustusta myönnetään esimerkiksi opiskelun, kouluttautumisen ja harrastusten välittömiin kustannuksiin. Tukikummit-avustukset ovat kertaluonteisia ja perhekohtaisia. Sipilä säätiö tukee mm. syrjäytymisvaarassa olevia henkilöitä ja perheitä kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja ja hakemukset:

Diakoni Marisa Sulvaran
+358504329322
marisa.sulvaran(a)evl.fi

Valio Akatemia

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Stipendi voidaan myöntää kaikille alle 18-vuotiaille liikuntaa harrastaville ja siitä kiinnostuneille lapsille ja nuorille ympäri Suomen. Stipendiä haetaan kerran vuodessa.

Lisätietoja: Valio Akatemia® -verkkosivut